Американският президент Доналд Тръмп заяви, че кораб на американския флот

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че кораб на американския флот
Коментари Харесай

САЩ твърдят, е са свалили ирански безпилотен самолет

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че транспортен съд на американския флот е свалил ирански безпилотен аероплан в Ормузкия проток, осведоми БГНЕС по материал на Агенция Франс Прес.
" Дронът беше неотложно погубен ", сподели той, добавяйки, че разследващото устройство е било съвсем на 900 метра от американски транспортен съд в Ормузкия проток.
Според него дронът е представлявал опасност за американския транспортен съд. Тръмп прикани и други страни да защитят по този метод своите кораби.
Същевременно формален Техеран заяви, че няма информация ирански дрон да е бил свалян.
В края на юни иранските военни оповестиха за свален американски дрон Global Hawk, откакто той наруши иранското въздушно пространство. В същото време Централното командване на американските въоръжени сили разгласи, че безпилотният аероплан е бил свален над Ормузкия пролив в интернационално въздушно пространство.
Преди това американските управляващи постановиха строги наказания против основни области на иранската стопанска система. Целта на Вашингтон е да „ промени държанието ” на Техеран . Съединените щати също оповестиха Ислямската революционна армия (IRGC) за терористична организация. В отговор Иран разгласи Съединени американски щати за " страна, спонсорираща тероризма ".
След това американският консултант по сигурността на президента Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати изпращат самолетоносача „ Линкълн ” и бомбардировачи край крайбрежията на Иран. Според него по този метод Вашингтон изпраща " явен и категоричен сигнал към иранския режим, че всяка офанзива против ползите на Съединени американски щати или на нашите съдружници ще бъде посрещната с безмилостна мощ ".
В същото време американският президент Доналд Тръмп съобщи, че се надява да избегне война с Иран. Иранският висш водач Хаменей също съобщи, че Иран не има намерение да води война със Съединените щати, само че ще продължи да се опълчва на Вашингтон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР