Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да изчака

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да изчака
Коментари Харесай

Тръмп: Гласуването за здравеопазването може да изчака след изборите

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен да изчака след президентските избори през 2020 година, с цел да накара Конгресът да гласоподава по нов проект за опазване на здравето, давайки време на републиканците да разработят предложение за заменяне на ''Обамакеър'', заяви ''Ройтерс''.

Републиканците от Конгреса не са съумели до момента да изготвят предложение за заменяне на Закона за наличната здравна грижа на демократичния президент Барак Обама, макар честите обещания за това през последните години.

Обещанието на Тръмп предходната седмица, че Републиканската партия ще бъде "партията на опазването на здравето ", хвана своите сътрудници републиканци неподготвени, откакто Министерството на правораздаването поддържа правосъдно дело, предопределено да унищожи ''Обамакеаър'', което оказа помощ на милиони американци да получат здравна застраховка.

В поредност от постове в Twitter в понеделник вечер Тръмп сподели, че републиканците развиват „ в действителност страховит проект за опазване на здравето с доста по-ниски разноски и самоучастие спрямо ''Обамакеаър''.

''С други думи, той ще бъде доста по-евтин и доста по-използваем от ''Обамакеър''. Гласуването ще бъде направено незабавно след изборите, когато републиканците задържат Сената и ще завоюват Парламента ”, сподели той.

Решението на Тръмп допуска, че той е подготвен да разиска бъдещето на американската система на опазване на здравето по време на президентската предизборна акция през 2020 година, вместо да се опита да реализира по-рано съглашение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР