Американският президент Доналд Тръмп заяви, че действията на неговата администрация

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че действията на неговата администрация
Коментари Харесай

Тръмп нарече смъртоносен ураган успех, критиките заваляха

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че дейностите на неговата администрация за ураганът "Мария “, който унищожи Пуерто Рико предходната година, са "непризнат триумф “ и "невероятно сполучливи “.

Кметът на столицата на острова обаче му отговори с туит, в който написа: "Ако Тръмп мисли, че гибелта на 3 000 души е триумф, Господ да ни е на помощ “.

During briefing on approach of Hurricane #Florence, Pres. Trump calls government's response to Puerto Rico following Hurricane Maria "tremendous. "

"I think that Puerto Rico was an incredible, unsung success. " https://t.co/mBxz2xIKzY pic.twitter.com/37K3iRkvd1
— ABC News (@ABC) 11 September 2018
Пуерто Рико таман възвърне изцяло електрическото зареждане, 11 месеца откакто унищожителната стихия връхлетя страната.

Губернаторът на острова Рикардо Росело разгласи в изказване, че "Мария “ е "най-ужасното естествено злополучие в модерната история. Основната ни инфраструктура беше опустошена, хиляди наши сънародници починаха, а доста други още живеят с следствията “.

Какво съобщи президентът Тръмп

Доналд Тръмп отговори на въпрос в Белия дом какви поучения може да се вземат след урагана "Мария “, откакто ураганът "Флорънс “ доближава Северна Каролина.

"Мария “ беше "най-тежкото естествено злополучие до момента поради естеството на острова “, като добави: "Смятам, че това беше една от най-добре свършените в миналото работи, с почитание към случилото се “.

Критиките към американския президент

Губернаторът на Пуерто Рико Рикардо Росело съобщи, че "никакви взаимоотношения сред колония и федерално държавно управление не могат да се дефинират като "успешни “ поради неналичието на някои неотменни права, които американците в Съединени американски щати имат “.

Кметът на столицата Кармен Юлин Круз, която дефинира отговора на Тръмп за дейностите по отношение на "Мария “ като "петно по време на мандата му “, добави, че последният му коментар е "обиден “.

Сенатор Бърни Сандърс написа в туит: "Почти 3 000 души починаха. Това не е "успех “. Това е покруса и срам “.

Демократът Чък Шумер съобщи: "Това е обидно, злобно и явен подправен коментар от страна на президента “.

Друг демократ – Александрия Кортез сподели: "Част от моето семейство в Пуерто Рико неотдавна още веднъж има електричество. Хората на острова развиват дихателни проблеми поради неналичието на съответни нужни от първа нужда. Отговорът от администрацията на Белия дом за Пуерто Рико беше пагубен “.

The 1 year anniversary of Hurricane María is next week.

Some of my PR
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР