Американският президент Доналд Тръмп заяви, че членовете на ОПЕК (Организацията

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че членовете на ОПЕК (Организацията
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: ОПЕК продължава да ограбва света

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че членовете на ОПЕК (Организацията на страните експортьорки на нефт – бел.ред.) не престават да „ограбват останалата част от света“.

„Страните от ОПЕК ограбват света. Ние пазиме тези страни на вятъра, а те се възползват от нас като покачват цените (на петрола – бел.ред.). Искаме да престанат да ги понижават. Няма да поносим тези ужасни цени още дълго“, съобщи Тръмп в речта си пред 73-ото Общо заседание на Организация на обединените нации в централата на организацията в Ню Йорк.

„Затова приветствам европейските страни, които се пробват да се откъснат от енергийната си взаимозависимост от Русия. Германия ще стане изцяло подвластна от съветски енергийни доставки, в случай че не премисли политиката си“, сподели още президентът на Съединени американски щати.

Съединени американски щати работят със страните от Близкия Изток, в това число с Йордания и Египет, за образуването на стратегически районен съюз за подсилване на сигурността, разгласи Доналд Тръмп.

„ В последна сметка работа на всяка страна от района е да реши какво бъдеще желае за себе си. По тази причина Съединени американски щати работят със страните от Персийския залив, в това число с Йордания и Египет, с цел да образуват районен стратегически алианс, благодарение на който близкоизточните страни ще могат да подкрепят просперитета, стабилността и сигурността в своя район “, изясни американският президент.

По неговите думи, разрешаването на сирийския спор също би трябвало да помогне за решаването на казуса с режима в Иран. „ Всеки вид за разрешаване на филантропичната рецесия в Сирия би трябвало да включва изработването на тактика във връзка с ужасния режим, който я разпалва и финансира (кризата). Това е корумпираната тирания в Иран “, изясни Тръмп.

Американският президент съобщи, че Вашингтон приканва за възкръсване на мирния развой в Сирия под егидата на Организация на обединените нации, само че е подготвен да отговори със мощ в случай че бъде употребявано химическо оръжие. „ Нашата обща цел би трябвало да бъде деескалацията на военния спор и търсенето на политическо решение, което да отразява волята на сирийския народ “, съобщи президентът на Съединени американски щати, като предизвести, че Америка ще „ отговори “, в случай че сирийската държавна войска употребява химическо оръжие.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР