Американският президент Доналд Тръмп заяви, че американските регулатори трябва да

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че американските регулатори трябва да
Коментари Харесай

Тръмп: И САЩ като ЕС трябва да глобяват технологични гиганти

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че американските регулатори би трябвало да следват водещия в това отношение Европейски съюз, като постановат големи санкции на американските софтуерни компании, защото в бранша явно се случва нещо като монопол.
По време на широкообхватно изявление за CNBC, Тръмп беше запитан дали Гугъл и Фейсбук основават опасения за конкуренцията и дали антитръстовите закони би трябвало да бъдат променени, с цел да се оправят с тях.
С витиеват отговор президентът разкритикува Европейски Съюз, че е насочил напъните си към американски софтуерни компании с големи санкции като метод за приемане на " лесни пари ", заяви Politico. Google се сблъска с милиарди антитръстови санкции от блока, и също така той и други софтуерни колоси могат да понесат спомагателни наказания в границите на широкообхватен нов закон за отбрана на персоналните данни на Европейски Съюз.
Въпреки това американският президент предложи Съединени американски щати да подражават на такива минали и условни дейности на Европейски Съюз, като поддържането на фирмите в действителност може да породи антитръстови паники.
" Те получават всички тези пари. Е, би трябвало да го вършим - те са наши компании. Така че те фактически нападат нашите компании. Но ние би трябвало да вършим това, което вършат ", сподели президентът.
Тръмп също сподели загадъчно: " Може би ще погледнем на това по друг метод. Имаме огромен основен прокурор. Ще го погледнем по друг метод. "
Забележките идват, когато регулаторите във Федералната комерсиална комисия и Mинистерството на правораздаването на Съединени американски щати правят оценка антитръстовия надзор на софтуерните колоси като Гугъл, Фейсбук, Apple и Amazon. По-рано Тръмп позволи, че Фейсбук, Apple и Amazon са в " мощно антитръстова обстановка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР