Американският президент Доналд Тръмп заплаши Европейския съюз с увеличаване на

...
Американският президент Доналд Тръмп заплаши Европейския съюз с увеличаване на
Коментари Харесай

Тръмп заплаши ЕС с 20% увеличение на митата за вноса на европейски коли

Американският президент Доналд Тръмп заплаши Европейския съюз с увеличение на митата и цените за вноса на коли от Европа с 20%. Това ще се случи, в случай че европейските управляващи от своя страна не трансформират политиката си по отношение на американските артикули, които влизат в рамките на Европейски Съюз.
 Дънките и бърбънът нарастват: през днешния ден Европейски Съюз наложи контра мита на Съединени американски щати
Изявлението, което наля още бензин в разпалената към този момент икономическа борба сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, бе оповестено от американския президент в Туитър през днешния ден.

Намерението си за увеличение на митата и цените за импорт на европейски коли Тръмп приключи с думите " Стройте ги тук! ".

Американският президент и неговият консултант по комерсиалните въпроси Питър Наваро от дълго време приказват, че Европейски Съюз постанова несправедливи мита върху американските артикули, до момента в който държавното управление на Съединени американски щати прави елементарен вноса на коли от други страни.

Днес в среднощ брюкселско време публично влязоха в действие спомагателните мита върху десетки американски артикули, което значи, че те ще нарастнат на европейските пазари. В листата са артикули като дънки, бърбън, мотори, портокалов сок и други Става въпрос за артикули на обща стойност 2.8 милиарда евро.

От своя страна европейските ограничения бяха поради митата от 25% върху стоманата и 10% върху алуминия, наложени от Съединени американски щати на множеството страни в света. Така американските производители, които употребяват алуминий и стомана - да вземем за пример на коли, ще заплащат повече, с цел да ги внесат. Сума, която в последна сметка ще излезе от джобовете на потребителите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР