Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансовата помощ за

...
Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансовата помощ за
Коментари Харесай

Тръмп заплаши страни в ООН: Ако не ни подкрепите...

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да спре финансовата помощ за страните, които гласоподават в Организация на обединените нации в поддръжка на проекторезолюцията против решението му да признае Ерусалим за столица на Израел, съобщи „ Ройтерс “.

„ Те взимат стотици милиони долари, даже милиарди долари, и по-късно гласоподават против нас. Е, ние ще следим този избор. Нека гласоподават срещу нас. Ще спестим доста, не ни пука “, съобщи президентът пред кореспонденти в Белия дом.

Общото заседание на Организация на обединените нации е свикало специфична сесия по искане на арабски и мюсюлмански страни във връзка провокиралото разногласия решение на Съединени американски щати. Американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че ще рапортува персонално на Тръмп кой не е подкрепил Вашингтон.

В продължение на десетилетия нито един американски президент не се осмели да направи това, което Доналд Тръмп – а точно да признае Ерусалим за столица на Израел. Ерусалим е болна тематика на мюсюлманския свят, тъй като палестинците виждат Източен Ерусалим за столица на своята бъдеща страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР