Американският президент Доналд Тръмп забрани за 30 дни влизането в

...
Американският президент Доналд Тръмп забрани за 30 дни влизането в
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: САЩ забраниха влизането на европейци

Американският президент Доналд Тръмп забрани за 30 дни влизането в Съединени американски щати на европейци. Блокадата в Италия стана още по-строга - всички магазини, с изключение на супермаркетите и аптеките, са затворени; работата на всички бизнеси, които не са директно свързани с производството, е спряна. " Дневник " следи онлайн разпространяването и резултатите от китайския ковид COVID-19 по света.

Ключови моменти 10:02САЩ не разрешиха влизането на европейциПрезидентът Доналд Тръмп изненадващо разгласи, че не разрешава за 30 дни влизането в Съединени американски щати на всички чужденци от Европа, с цел да отбрани страната от епидемията от ковид. Освен това се замразява допускането на " голям размер от търговски артикули и товари " от Европа в Съединени американски щати, добави той. Но минути по-късно обясни в " Туитър ", че " търговията по никакъв метод няма да бъде наранена " и " рестриктивните мерки стопират хора, а не артикули ".

Думите му сътвориха комплициране какво тъкмо има поради президентът под " Европа ". Но малко по-късно вътрешното министерство разгласява известие за наличието на така наречен президентска разгласа. В нея се разяснява, че мярката визира всички, които не са американски жители и техните най-близки, тези с право на непрекъснато престояване и избрана особено разказана категория, които 14 дни преди да се появят на границата на Съединени американски щати, са били в страните от Шенгенската зона.

След това категорично се изброяват тези 26 страни, измежду които не са България, Румъния, Хърватия, Ирландия, Обединеното кралство и Кипър . Това би трябвало да значи, че ограничаването не работи за български жители, стига през последните две седмици да не са били в някоя от шенгенските страни. Едно малко прескачане до Гърция или директно прекосяване на българин през шенгенската зона - в нея са и страни отвън Европейски Съюз като Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн - значи, че попада под възбраната.

В Съединени американски щати публично са регистрирани 1135 инфектирани и 38 смъртни случая. В Европейски Съюз инфектираните и умрелите са в пъти повече, като единствено Италия разгласи късно в сряда, че умрелите са съвсем 830, а инфектираните - над 12 хиляди. В изключените от ограничаването страни, в това число България, има регистрирани случаи, в това число смъртни.10:00Италия стегна ограниченията ощеБроят на умрелите в Италия от затруднения, породени от ковид COVID-19, е още по-голям от вчерашния тъмен връх - за последните 24 часа те са 196 души, което е с 31% повече. Така италианските смъртни случаи към този момент са 827, от които голяма част са съсредоточени в региона Ломбардия - 617 дотук.

Премиерът Джузепе Конте разгласи вечерта в особено послание, че ограниченията на карантината се стягат още повече , откакто темпото на смъртните случаи трансформира Италия в №1 по този индикатор:

- новият режим ще работи до 25 март

- затварят се всички магазини с изключение на супермаркетите, тези за хранителни артикули, аптеките

- фирмите би трябвало да спрат работата на всички отдели, които не са директно свързани с производството

- стопира работата на всички фризьорски салони, питейни заведения и заведения за хранене

- столовете на предприятията остават отворени, само че в случай че могат да подсигуряват 1 м разстояние сред ползващите ги.

В Италия под разнообразни степени на карантина са всичките към 62 милиона поданици, на които е неразрешено да пътуват, с изключение на по изключителни професионални или здравни аргументи.10:00СЗО: Вече е пандемияСветовната здравна организация (СЗО) към този момент разгласи вируса за пандемия. " СЗО прави оценка болестта непрестанно и сме надълбоко загрижени както поради притеснителните равнища на разпространяване и сериозността, а и от стряскащите равнища на безучастие ", сподели генералният шеф на организацията Тедрос Аданом Гебрейесус.

СЗО, до момента хвалила ограниченията на обособени страни като Китай, Италия и Турция, до момента се въздържаше дълго от оценката, само че не изключваше пандемията да е въпрос на дни. Предишна оценка на организацията бе, че рискът остава " доста висок ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (360)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР