Американският президент Доналд Тръмп все още разглеждал всички варианти за

...
Американският президент Доналд Тръмп все още разглеждал всички варианти за
Коментари Харесай

Тръмп все още обмислял всички варианти за намеса в Сирия

Американският президент Доналд Тръмп към момента разглеждал всички разновидности за интервенция на Съединени американски щати в спор в Сирия в отговор на хипотетичната химическа офанзива от уикенда.

Това увери представителят на Белия дом Сара Сандърс, макар известието на американския държавен глава в Туитър, че ракетите " идват " и обръщението в него към Русия " да се готви ", съобщи Ройтерс.

Сандърс удостовери, че Тръмп счита Русия и Сирия за виновни за химическата офанзива и отхвърли известието му в Туитър да е основало какъвто и да било проблем. " Все още не е взето дефинитивно решение ", акцентира тя, представена от ДПА.

Сандърс добави, че до момента в който обмислят отговора си, Съединени американски щати не престават да поддържат постоянни контакти с Израел, Саудитска Арабия, Франция, Англия и други страни.

Говорителката на Белия дом изрично отхвърли изказванията на представители на съветската войска, съгласно които офанзивата е била проведена от филантропични служащи. " Представените разследващи данни сигурно разказват друга картина ", съобщи Сандърс.

Допълни и, че в сряда екипът на президента за националната сигурност се е събрал на съвещание, с цел да разиска американският отговор на офанзивата, съобщи Асошиейтед прес. По думите на Сандърс съвещанието е било управлявано от вицепрезидента Майк Пенс.
Дискусии за това дали да бъде ударена Сирия обаче към този момент не били водени.

Според информация на Си Ен Ен Тръмп към момента не се е договорил със съдружниците си по въпроса за Сирия и по тази причина удар по нея може да бъде нанесен едвам в края на седмицата. Източници на американската телевизия допълват, че президентът на Съединени американски щати води дейни съвещания по тематиката с президента на Франция Еманюел Макрон и английския министър председател Тереза Мей.

Междувременно министър-председателят на Англия свика изключително държавно съвещание, на което да бъде разисквана ролята на страна в обстановката. Според локалните медии е доста евентуално съвещанието да докара до включване на Лондон във възможни военни дейности в Сирия, съобщи Ройтерс.

Би Би Си заяви преди ден, че Мей е подготвена да даде зелена светлина за присъединяване на Англия в дейности под егидата на Съединени американски щати, без да желае за задачата парламентарна поддръжка.

Според в. " Дейли телеграф " тя е наредила на английските подводници да се придвижат към Сирия и да я слагат в ракетен обхват като подготовка за удари по сирийската войска, които може да стартират още тази вечер.

" Скай нюз " заяви, че Мей се чака да изиска от министрите си в четвъртък да одобрят присъединяване на Англия във военни дейности против сирийската инфраструктура за химически оръжия. По закон тя не е длъжна да желае парламентарна поддръжка за нападателни военни дейности, само че последните интервенции в Либия и Ирак бяха подлагани на гласоподаване.

През 2013 година предшественикът на Мей Дейвид Камерън опита да получи поддръжка от депутатите за присъединяване във военни дейности в Сирия поради хипотетични химически оръжия, само че не съумя.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин съобщи, че Народното събрание би трябвало да има думата, що се отнася до всевъзможни военни дейности, които министър председателят желае да предприеме.

Мей съобщи, че всички индикации сочат, че сирийските управляващи са виновни за химическата офанзива в град Дума и че сходни офанзиви не може да бъдат толерирани. Според Световната здравна организация при нападението са били ранени десетки хора. " Химическата офанзива от събота в сирийския град Дума е извънредно и варварско действие ", сподели Мей пред кореспонденти в Бирмингам.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР