Американският президент Доналд Тръмп все още не е взел решение

...
Американският президент Доналд Тръмп все още не е взел решение
Коментари Харесай

Лавров: Тръмп не е решил за посещение в Русия

Американският президент Доналд Тръмп към момента не е взел решение по отношение на поканата на Русия да участва на празнуването на Деня на успеха през 2020 година в Москва. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

Припомняме, че Лавров се срещна с американския държавен секретар Майк Помпео и по-късно с Тръмп.

По думите на Лавров, предстоящо и с президента са засегнали обвиняванията за съветска интервенция в американската политика.

" Още един път подчертахме, че всички спекулации за хипотетичната ни интервенция във вътрешните процеси в Съединени американски щати са безпочвени. Няма обстоятелства, които да поддържат това. Не видяхме тези обстоятелства ", сподели Лавров. " Никой не ни е дал това доказателство, тъй като то просто не съществува. "

Тръмп изрази задоволството си в " Туитър " от извършената среща и разискваните настоящи политически въпроси. Той изрази вяра разговорът да продължи в същия положителен звук.

Тръмп получи поканата на съветския си сътрудник Владимир Путин да отбележат дружно 75-годишнината от успеха над нацистката Германия в Москва следващата година и в този момент обмисля това предложение, съобщи Лавров.

" По време на срещата си в коридорите на срещата на Г-20 в Япония този юни, президентът Путин предложения Тръмп на тържествата през идната година, отбелязващи Деня на успеха в Москва на 9 май ", съобщи той. Днес потвърдих тази покана. Надяваме се, в случай че има такава опция, да се организира и среща ", добави Лавров.

Русия е изпратила такива предложения още до английския министър председател Борис Джонсън, водачите на страните членки на Шанхайската организация за съдействие и европейски водачи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР