Американският президент Доналд Тръмп все още не е решил дали

...
Американският президент Доналд Тръмп все още не е решил дали
Коментари Харесай

Тръмп още се колебае дали да признае Ерусалим за израелска столица

Американският президент Доналд Тръмп към момента не е решил дали да признае Ерусалим за столица на Израел и да реалокира посолството на Съединени американски щати от Тел Авив в свещения град, чиято източна част палестинците желаят за тях. Това разгласи зетят на Тръмп и негов непосредствен консултант Джаред Къшнър, представен от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Къшнър изясни, че президентът на Съединени американски щати продължава да претегля огромен брой обстоятелства, преди да оповести решението си по въпроса - нещо, което се чака да стане тази седмица.

Зетят на Тръмп сподели това нощес на годишна конференция във Вашингтон за политиката на Съединените щати в Близкия изток, проведена от Института Брукингс, показва Ройтерс.

Асошиейтед прес отбелязва, че Къшнър е приказвал за първи път обществено за своите старания за обновяване на израелско-палестинския кротичък развой, при рядка за него социална поява.

Зетят на Тръмп е подложен на критика, че дефинира политиката на Съединените щати по въпроса, пренебрегвайки формалните канали на Държавния департамент. Сега Къшнър е под напън поради следствието за хипотетична интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати предходната година.

Преди няколко дни представители на администрацията на Тръмп споделиха, че той се готви да признае Ерусалим за столица на Израел - ход, който би трансформирал датиращата от няколко десетилетия позиция на Съединените щати по въпроса - само че за следващ път ще отсрочи преместването на посолството на Съединени американски щати от Тел Авив. Според тях президентът ще разгласи своето решение в сряда, отбелязва АП.

Палестинската самостоятелна власт, както и ислямисткото придвижване Хамас и Арабската лига, предизвестиха Тръмп да не признава цялостен Ерусалим за столица на Израел и да не реалокира там американското посолство.

Това ще унищожи изцяло възможностите за мир, предизвести съветникът на палестинския президент Махмуд Абас Набил Шаас.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР