Американският президент Доналд Тръмп възобнови своята предизборна кампания, като участва

...
Американският президент Доналд Тръмп възобнови своята предизборна кампания, като участва
Коментари Харесай

Доналд Тръмп с първи митинг след вируса

Американският президент Доналд Тръмп възобнови своята предизборна акция, като взе участие в първия си протест, откогато разгласи, че се е заразил с ковид, предадоха международните организации.

" Чувствам се толкоз мощен ", сподели Тръмп пред хиляди свои поддръжници в Санфорд, щата Флорида.



Малко преди този момент от Белия дом разпространиха мнение от лекаря на президента - доктор Шон Конли, съгласно който Тръмп е дал негативен резултат няколко следващи дни. Отрицателните проби и други клинични и лабораторни данни са довели медика до заключението, че президентът не е заразоносител.

На митинга Доналд Тръмп още веднъж съобщи, че към този момент е " ваксиниран " против COVID-19 макар опасенията на учените, че имунитетът при прекарали заболяването пациенти може да е временен.

" Вече минах през това ", сподели президентът. " Ще целуна всички в публиката. Ще целуна... красивите дами. Ще ви дам една огромна, сочна целувка ", сподели Тръмп. " Рисковано е, само че би трябвало да излезеш на открито ", съобщи той и изрази насладата си, че към този момент не е " затворен ".

 Снимка: БТА/АП

 Снимка: БТА/АП

Президентът похвали Флорида, че е " отворена за бизнес ", още веднъж настоя за отваряне на учебните заведения и нормализиране на стопанската система и съобщи, че Съединени американски щати са " напът да имат 100 милиона ваксини преди края на годината ".

 Снимка: БТА/АП

Снимки демонстрираха, че Тръмп не носеше маска, когато заминаваше за Флорида - основен щат за изборите през ноември. Той дойде без маска на митинга в Санфорд. Повечето хора на проявата, извършена навън, бяха без маски и стояха компактно един до различен. Митингът беше първата от шест предизборни прояви, планувани от Тръмп за тази седмица.

 Снимка: БТА/АП

Байдън усилва преднината в Уисконсин и Пенсилвания

Кандидатът на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън усили преднината си пред президента Доналд Тръмп в щатите Уисконсин и Пенсилвания, които могат да имат решаващо значение за изхода от изборите през ноември, демонстрират изследвания, представени от Ройтерс.

Според анкетите на Ройтерс/Ипсос Байдън води пред Тръмп със 7 пункта в двата щата. Преди седмица демократът имаше преднина от 6 пункта в Уисконсин и 5 в Пенсилвания.

Последните социологически данни на Ройтерс/Ипсос в други четири щата, които ще играят значима роля за това кой ще победи на президентските избори на 3 ноември, също демонстрират преднина за Байдън. Във Флорида демократът води с 4 пункта пред републиканеца Тръмп, в Аризона - с 2 пункта, в Мичиган - с 8 пункта, а в Северна Каролина двамата са с изравнени позиции съгласно допитванията.

Байдън организира предизборна демонстрация в Охайо в опит да разшири своята поддръжка в щат, който е считан за непостижим за продобиване от демократите, откакто Тръмп победи там с огромна разлика на изборите преди четири години, съобщи Асошиейтед прес.

Бившият вицепрезидент акцентира на икономическо обръщение и посочи своите достижения, а показа Тръмп като президент, който е изоставил гласоподавателите от работническата класа.

" Аз не преценям хората по размера на банковата им сметка. Вие и аз преценяме хората по силата на характера им, по тяхната почтеност, по тяхната храброст ", сподели Байдън пред служащи от автомобилната индустрия в Охайо, като похвали профсъюзите и настоя, че съставлява полезностите на работническата класа.

Изборните управляващи в Калифорния в спор с Републиканската партия

Изборни чиновници в Калифорния споделиха, че са поискали от управлението на Републиканската партия в щата да реалокира " неофициални " и " неразрешени " кутии за стартиране на бюлетини, сложени от партията на няколко места в нарушаване на щатското изборно законодателство, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Говорител на Републиканската партия в Калифорния призна, че партията е сложила неизяснен брой свои кутии за събиране на бюлетини, само че настоя, че това е законно и че тя няма желание да ги махне.

Спорът избухна, откакто щатски изборни чиновници са получили известия за сходни кутии в най-малко три окръга в Калифорния. Според щатските изборни управляващи тези кутии са противозаконни, а бюлетините би трябвало да бъдат пратени по пощата или събрани на публични места за гласоподаване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР