Американският президент Доналд Тръмп удължи федералната препоръка към хората да

...
Американският президент Доналд Тръмп удължи федералната препоръка към хората да
Коментари Харесай

Тръмп удължи препоръката за социална изолация с още 30 дни

Американският президент Доналд Тръмп удължи федералната рекомендация към хората да си останат вкъщи и да съблюдават обществена отдалеченост с още 30 дни на фона на разпространяването на новия ковид в страната, предадоха осведомителните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Срокът на предходната рекомендация, която бе за 15 дни, изтичаше в понеделник. Съгласно напътствията възрастните хора и тези, които страдат от разнообразни болести, би трябвало да останат по домовете си и да заобикалят обществени контакти. Всички американци са призовани да заобикалят обществени събирания, да работят от у дома и да не посещават питейни заведения и заведения за хранене.

" По предварителни прогнози пикът на смъртността в Съединени американски щати ще настъпи след две седмици ", сподели Тръмп по време на брифинг в Белия дом. " Затова е належащо през идващите две седмици, в течение на този интервал, всички прецизно да следват рекомендациите на лекарите ", означи американският президент.

Той сподели, че в случай че смъртните случаи в Съединени американски щати от Ковид-19 се лимитират до 100 000, това ще значи, че е свършена " добра работа ".

Според данни на университета Джонс Хопкинс инфектираните с новия ковид в Съединени американски щати са над 139 000 души, а умрелите са над 2400.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви в неделя, че броят на смъртните случаи от Ковид-19 в този щат наближава 1000 души и съставлява над 40 % от общия брой на жертвите в цялата страна, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР