Американският президент Доналд Тръмп трябва да предостави данъчните си декларации

...
Американският президент Доналд Тръмп трябва да предостави данъчните си декларации
Коментари Харесай

Според данъчните в САЩ Тръмп трябва да даде данъчните си декларации на Конгреса

Американският президент Доналд Тръмп би трябвало да даде данъчните си заявления в Конгреса, в случай че не се възползва от изключителните си пълномощия да откаже да даде тази документи. Това написа The Washington Post, който разполага с 10-странична вътрешна записка на Службата за вътрешни доходи на Съединени американски щати.
Миналата седмица ръководителят на Министерството на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин отхвърли да даде данъчните заявления на Тръмп на демократите в Камарата на представителите.
Въпреки това, както е очебийно в документа, даването на тези документи " е наложително, министърът на финансите е задължен да разкрие заявления за налози и информация за декларациите, поискани от ръководителите " на съответните комисии на законодателната власт. В документа се показва, че законът " не разрешава на министъра да работи по своя преценка при откриване на информация, при изискванията, избрани от закона ", отбелязва още ТАСС, представена от организация " Фокус ".
Мнучин отхвърли на Конгреса, като твърди, че това искане " няма законна законодателна цел “. The Washington Post акцентира, че бележката отхвърля тези причини. В документа се отбелязва, че " единствената причина дадена работа да откаже на дадена комисия е " потреблението от президента на изключителните му пълномощия за отвод ". Както изяснява обявата, бележката е написана предходната есен в кабинета на основния консултант на данъчната работа.
В понеделник федералният арбитър на окръг Колумбия Амит Мехта отхвърли да извърши настояванията на юристите на президента на Съединени американски щати да не разрешават на Камарата на представителите да получат данъчните заявления на Тръмп през последните 10 години по длъжностен път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР