Американският президент Доналд Тръмп сподели в Туитър-акаунта си видео, в

...
Американският президент Доналд Тръмп сподели в Туитър-акаунта си видео, в
Коментари Харесай

Тръмп сподели вТуитър видео с расистки лозунг, но после го свали


Американският президент Доналд Тръмп показа в Туитър-акаунта си видео, в което негов последовател във Флорида скандира лозунга " White Power " ( " Бяла мощ " ), употребен от расистки групи в Съединени американски щати. В коментара си към препубликуваното видео президентът назовава последователите си " страхотни хора " и им благодари. След по-малко от два часа обаче ретуитът бе свален от акаунта на Тръмп. От Белия дом разясниха, че президентът не е чул какво се скандира във виедото.

Двуминутното видео е запечатало шествие на симпатизанти на Тръмп в границите на предизборната му акция. Те са посрещнати от съперници на президента. Двете групи си разменят обиди и хули на всеослушание. След като протестиращ против Тръмп назовава президента расист, мъж от противниковата агитка размахва пестник против него и извиква " White Power " – девиз, който постоянно се употребява от бели ултраси в Съединени американски щати.

Видеото, което Тръмп показа в неделя със своите 82 милиона почитатели в обществената мрежа, в първите два часа е забелязано от към 2 милиона консуматори.

Тим Скот, единственият негър сенатор от Републиканската партия, дефинира споделеното от Тръмп наличие като обидно. Пред Си Ен Ен той разяснява, че президентът не е трябвало да го разгласява и че би трябвало да го смъкна.

Говорител на Белия дом сподели, че Тръмп не е чул какви тъкмо изказвания се вършат във видеоклипа – това, което той видял, бил големият възторг на множеството му последователи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР