Американският президент Доналд Тръмп смята сериозно да вгорчи живота на

...
Американският президент Доналд Тръмп смята сериозно да вгорчи живота на
Коментари Харесай

САЩ остава без луксозните модели на Mercedes и BMW

Американският президент Доналд Тръмп счита съществено да вгорчи живота на немските производители на първокласни коли. Това оповестява немското изданието Wirtschaftswoche, съгласно чиято информация още на срещата с френския си колела Еманеул Макрон през април Тръмп е оповестил, че ще спре достъпа на производители като Daimler AG и BMW AG до американския пазар.
Държавният глава на Съединени американски щати, които неведнъж заплашваше западноевропейските автомобилни производители, е споделил пред Макрон, че ще продължи да поддържа сходна политика, до момента в който нито един модел на Mercedes-Benz не престане да се движи по 5-о авеню в Ню Йорк.
Тръмп към този момент е поръчал на своята администрация да ревизира дали вноса на леки коли не заплашва националната сигурност на Съединени американски щати. Една от обсъжданите ограничения е въвеждане на мито в размер на 25% върху европейските коли, предопределени за американския пазар.
Големите автомобилни производители към този момент на няколко пъти си навлякоха гнева на американския президент, който ги подлага на критика поради това, че избират да създават колите си в прилежащо Мексико вместо в Щатите. Тръмп е неудовлетворен, че в Ню Йорк се срещат повече модели на BMW и Mercedes в сравнение с американски коли в Германия.
В момента немските марки заемат към 90% от пазара на премиум-моделите в Съединени американски щати. При това единствено 30% от тях се създават в Щатите, останалите се внасят от други страни.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР