Американският президент Доналд Тръмп ще нареди разследване на плана на

...
Американският президент Доналд Тръмп ще нареди разследване на плана на
Коментари Харесай

САЩ ще разследват френския план за облагане с данъци на технологични компании

Американският президент Доналд Тръмп ще подреди следствие на проекта на Франция да таксува с налози софтуерни компании, съобщи Ройтерс.

Това може да докара до въвеждането на нови мита и други ограничавания в областта на търговията от страна на Съединените щати, декларирал източник на Ройтерс.

Съгласно решението за следствие американският търговски представител Робърт Лайтхайзър ще разполага с до една година, в която да проверява проекта на Франция, който може да докара до вреди за американските софтуерни компании.

Очаква се следствието да даде отговор на въпроса дали става дума за нечестна комерсиална процедура. Обект на предходни сходни следствия са били китайски търговски практики и дотации на Европейския съюз за самолетната промишленост.

Френският финансов министър Брюно Льо Мер съобщи през март, че въвеждането на 3-процентов налог върху осъществената във Франция облага на огромните интернет компании ще докара до постъплението на 500 милиона евро годишно във френския бюджет, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР