Американският президент Доналд Тръмп се срещна с японския премиер Шиндзо

...
Американският президент Доналд Тръмп се срещна с японския премиер Шиндзо
Коментари Харесай

Тръмп се срещна с японския премиер Абе преди откриването на Общото събрание на ООН

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с японския министър председател Шиндзо Абе нощес в Ню Йорк преди откриването през днешния ден на общополитическите диспути на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" На път съм за Ню Йорк. Тази вечер ще се срещна с японския министър председател Абе, с цел да приказваме за защита и търговия. Направихме доста, с цел да помогнем на Япония, бих желал да видя повече реципрочност в връзките ни. Ще стане! ", писа в Туитър президентът малко преди хеликоптерът му да кацне на " Уолстрийт ".

След вечеря с президента, Абе сподели пред публицисти, че двамата са разискали Северна Корея и отвличането на японски жители, а също за двустранната и интернационалната търговия, и че диалозите са протекли " в сърдечна атмосфера, както постоянно ".

" По въпроса за Северна Корея се разбрахме да засилим динамичността, основана на историческата среща на върха сред Съединени американски щати и Севера през юни и да си сътрудничим тясно и уверено в реализирането на нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров ", добави министър председателят.Около 130 държавни и държавни ръководители се чакат тази седмица в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР