Американският президент Доналд Тръмп се срещна с японския премиер Шиндзо

...
Американският президент Доналд Тръмп се срещна с японския премиер Шиндзо
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се срещна с японския премиер Абе преди откриването на Общото събрание на ООН

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с японския министър председател Шиндзо Абе нощес в Ню Йорк преди откриването през днешния ден на общополитическите диспути на Общото заседание на Организация на обединените нации, оповестява Франс прес.

"На път съм за Ню Йорк. Тази вечер ще се срещна с японския министър председател Абе, с цел да приказваме за защита и търговия. Направихме доста, с цел да помогнем на Япония, бих желал да видя повече реципрочност в връзките ни. Ще стане! ", писа в Туитър президентът малко преди хеликоптерът му да кацне на "Уолстрийт ".

След вечеря с президента, Абе сподели пред публицисти, че двамата са разискали Северна Корея и отвличането на японски жители, а също за двустранната и интернационалната търговия, и че диалозите са протекли "в сърдечна атмосфера, както постоянно ".

"По въпроса за Северна Корея се разбрахме да засилим динамичността, основана на историческата среща на върха сред Съединени американски щати и Севера през юни и да си сътрудничим тясно и уверено в реализирането на нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров ", добави министър председателят. Около 130 държавни и държавни ръководители се чакат тази седмица в Ню Йорк за Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР