Американският президент Доналд Тръмп се срещна с руския министър на

...
Американският президент Доналд Тръмп се срещна с руския министър на
Коментари Харесай

Тръмп предупреди Русия да не се намесва в изборите в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с съветския министър на външните работи Сергей Лавров в Белия дом, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Държавният глава е предизвестил Русия да не се намесва в изборите в Съединени американски щати, добавя Ройтерс, базирайки се на Белия дом.

Тръмп също по този начин е призовал Москва да позволи спора си с Украйна и е подчертал поддръжката си за международен надзор над въоръженията, което включва освен Русия, само че и Китай.

Посещението на Лавров във Вашингтон, първото от 2017 година, бе затъмнено от повдигането на обвинявания, свързани с Украйна, против Тръмп от демократите в Камарата на представителите за корист с власт и възпрепятстване на следствие на Конгреса.

Американският президент е потърсил поддръжка за напъните на Вашингтон да попречи на Иран да създаде нуклеарно оръжие и за денуклеаризация на Корейския полуостров. Тръмп е изразил вяра, че подобряването на двустранните връзки с Русия ще разреши да бъде активизирана взаимната търговия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лавров уточни, че с американския президент са разискали стратегическата непоклатимост, сигурността, ситуацията в областта на контрола над въоръженията и неразпространението им.

Тръмп е получил покана от съветския президент Владимир Путин да посети тържествата в Москва по случай 75-ата годишнина от успеха над хитлеристка Германия на 9 май следващата година и в този момент обмисля предлагането, добави съветският министър.

Лавров означи, че са били разисквани и ограничения за недопускане на рецесия в региона на Персийския залив.

Вашингтон е заинтригуван от предлагането на Путин за основаване на руско-американски съвещателен настоятелен съвет, сподели той.

Министърът обаче акцентира, че глобите против газопроводните планове " Северен поток-2 " и " Турски поток ", заложени в новия боен бюджет на Съединени американски щати, няма да попречат на осъществяването на плановете.

По-рано денем Лавров се срещна с държавния секретар Майк Помпейо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР