„Американският президент Доналд Тръмп се интересува от възможността Гренландия, която

...
„Американският президент Доналд Тръмп се интересува от възможността Гренландия, която
Коментари Харесай

Съветник на Тръмп потвърди интереса му към покупка на Гренландия

„ Американският президент Доналд Тръмп се интересува от опцията Гренландия, която все още се явява част от Кралство Дания да бъде добита от САЩ”, сподели икономическият консултант на американския президент Лорънс Къдлоу в ефира на телевизионния канал Fox News.

На 15 август вестник The Wall Street Journal, базирайки се на притежатели източни, заяви, че Тръмп е питал съветниците си дали Съединени американски щати могат да купят Гренландия. Източниците са прецизирали, че нямат информация дали президентът на Щатите се отнася съществено към тематиката. Някои от тях установяват, че най-вероятно Тръмп се е шегувал.

„ Ситуацията търпи развиване. Разглеждаме тематиката. Преди доста години Хари Труман – 33-тия президент на Съединени американски щати, е желал да купи Гренландия. Тя принадлежи на Дания. Дания ни се явява съдружник. Гренландия е значима от стратегическа гл.т. Районът е богат на минерални ресурси”, споделя Къдлоу, който не желае да се ангажира с прогнози по отношение на развиването на проблема. „ Само означавам, че президентът, който схваща от въпреки всичко от парцели, желае да се запознае с опциите за придобиване на Гренландия”, добавя съветникът на Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР