Американският президент Доналд Тръмп съобщи вчера, че ще огласи името

...
Американският президент Доналд Тръмп съобщи вчера, че ще огласи името
Коментари Харесай

Тръмп ще обяви кандидата си за овакантеното място във Върховния съд на 9 юли

Американският президент Доналд Тръмп заяви през вчерашния ден, че ще огласи името на своя претендент за основното девето съдийско място във Върховния съд на 9 юли, отбелязвайки, че е допустимо да номинира за него жена, съобщи Франс прес.

" Сведох претендентите до петима, като измежду тях има две дами ", сподели Тръмп пред публицистите, които го съпровождат на борда на президентския аероплан на път за Ню Джърси. Той посочи, че ще беседва с един или двама от претендентите този уикенд и няма да ги пита за позицията им за правото на аборт, предава Българска телеграфна агенция.

Преди три дни един от деветимата съдии във Върховния съд, 82-годишният Антъни Кенеди, разгласи, че след 30 години работа в най-висшата правосъдна инстанция счита да се отдръпна. Това дава опция на Тръмп да назначи на негово място човек, който да ускори още повече консервативния уклон на съда.

Пред публицистите в самолета президентът сподели, че на плануваната среща с съветския си сътрудник Владимир Путин в Хелзинки идващия месец ще повдигне въпроса за хипотетичната съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати и ще разиска с него споровете в Сирия и Украйна, съобщи Ройтерс.

Тръмп разгласи също, че изследването на държавното управление му дали да бъдат увеличени митата за колите от Европейския съюз и други търговски сътрудници ще завърши до три-четири седмици.

В отговор на журналистически въпрос президентът сподели, че не счита да отдръпва Съединени американски щати от Световната комерсиална организация (СТО), опровергавайки изказвания в печата, че обмисля подобен ход. Тръмп означи, че Световната комерсиална организация се отнася доста зле със Съединени американски щати, само че на този стадий той не обмисля отдръпване от нея.

Президентът за следващ път съобщи, че Германия и другите европейски страни би трябвало да усилят финансовия си принос в НАТО и се оплака, че съдружниците на Съединени американски щати не извършват отговорностите си във връзка с разноските за защита.

" Германия би трябвало да харчи повече пари. Испания, Франция. Не е почтено това, което предизвикват на Съединени американски щати ", сподели той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР