Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че властите в страната му

...
Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че властите в страната му
Коментари Харесай

САЩ отменят визите за полски граждани

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че управляващите в страната му ще анулират визите за жители на Полша, съобщи РИА Новости.

"Правим изключение (от визовите правила) за Полша. Сега работим над структурата. Можете да съобщите на полския народ и на поляците в САщ, че президентът Тръмп е направил това, което никой дълго време не можеше да направи ", съобщи Тръмп след подписването на Съвместна декларация за усилването на отбранителното съдействие сред Съединени американски щати и Полша.

От полска страна документът бе подписан от президента Анджей Дуда.

Сключването на съглашението би трябвало да докара до разполагането на още бойци на Съединени американски щати в Полша.

Военният потенциал на Съединени американски щати в Полша, който сега е към 4500 бойци на ротационен принцип, "се чака да нарасне с почти още 1000 души американски боен личен състав в кратковременен проект ", беше посочено в декларацията.

Според нея двете страни са определили шест места, където ще бъде засилено военното наличие, и ще обсъдят уместно място за бронирана бригада.

Декларацията трябваше да бъде подписана при започване на септември във Варшава, само че Тръмп анулира своето посещаване поради урагана Дориан. През юни Тръмп даде обещание на Дуда да разположи 1000 американски военни в Полша - стъпка, която Варшава желае за въздържане на възможна експанзия от Русия.

Тръмп похвали своите "прекрасни връзки " с Полша и съобщи, че скоро ще посети страната.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР