Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще се срещне с

...
Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще се срещне с
Коментари Харесай

Президентът на Китай е на посещение в Северна Корея

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще се срещне с съветския си сътрудник Владимир Путин на рамките на форума на Г-20 в Япония, както и с китайския водач Си Дзинпин. Междувременно китайският президент дойде в Северна Корея.

Двудневното посещаване на Си Дзинпин е първата държавна аудиенция на китайски водач в Пхенян от 14 години и първата за него като президент. Разговорите сред Си Дзинпин и севернокорейския водач Ким Чен Ун ще са и първите очи в очи след срещата в Ханой през февруари сред Ким и президента Доналд Тръмп, приключила без резултат. Водещо място в дневния ред ще има севернокорейската нуклеарна стратегия - тематика, която се чака китайският президент да разиска с Доналд Тръмп на срещата им в границите на форума на Г-20 в Япония. Си и Ким са се срещали четири пъти в Китай, а Пекин е най-важният политически и стопански сътрудник на Пхенян.
 © БГНЕС
За Северна Корея от особена значимост е въпросът за облекчаването на тежките интернационалните наказания, наложени на страната. Китайският президент е придружаван от висши фигури от ръководството на страната, в това число ръководителя на държавното икономическо обмисляне. Възможно е Пекин да предложи ограничения за подкрепяне на изнемогващата севернокорейска стопанска система. Сред тях са планове за съдействие, експертна помощ от Китай за софтуерно обновяване и увеличение потока от китайски туристи в Северна Корея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР