Американският президент Доналд Тръмп с първи коментари за поисканата оставка

...
Американският президент Доналд Тръмп с първи коментари за поисканата оставка
Коментари Харесай

Тръмп обясни защо е уволнил Джон Болтън

Американският президент Доналд Тръмп с първи мнения за поисканата оставка на съветника му по национална сигурност Джон Болтън. Според президента Тръмп, Болтън е имал прекомерно изострен, войнолюбски, само че и напълно неверен метод в договарянията на Съединени американски щати с Иран, Северна Корея и Афганистан.

В изказване пред публицисти в Белия дом, американския държавен глава подчертава върху предложенията и изказванията на Болтън през последните месеци. Президентът Тръмп дефинира дейностите на някогашния консултант като големи неточности и даже артикул на нелепост.Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: От момента, в който Болтън загатна за "Либийския модел " това се трансформира в тотална злополука. Вижте какво стана с Кадафи и той употребява този метод, за съглашение със Северна Корея?! Не обвинявам Ким Чен Ун за неговия отговор. Не става въпрос за политическа еластичност и храброст, а за политическа нелепост.

Според американската телевизия СиЕнЕн "последната капка " за оставката е била развълнуван спор сред Болтън и президента Тръмп предходната вечер, по време на който Болтън е бил строго срещу талибанските водачи да стъпят на американска почва.

По думите на президента Тръмп, сега се обмислят пет "висококвалифирани " кандидатури за овакантения пост на Болтън. А новият консултант ще бъде назначен идната седмица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР