Американският президент Доналд Тръмп реагира на призивите на някои демократи

...
Американският президент Доналд Тръмп реагира на призивите на някои демократи
Коментари Харесай

Тръмп: Искат импийчмънт, защото не могат да спечелят изборите през 2020 г., имам твърде много успехи

Американският президент Доналд Тръмп реагира на апелите на някои демократи за импийчмънт, заявявайки, че те упорстват за това, единствено тъй като знаят, че не могат да завоюват изборите за Белия дом през 2020 година, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
 Демократите поеха контрола над Камарата на представителите в Съединени американски щати
" Как ще свалите с импийчмънт президент, който е спечелил евентуално най-голямата изборна победа на всички времена, не е направил нищо неправилно и има най-успешните две години ръководство спрямо който и да било различен президент ", означи Тръмп в Туитър и се разгласи за " най-популярния републиканец в историята на партията ".

Председателката на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси се изрече внимателно за вероятно задействане на процедура по импийчмънт против президента, само че най-малко двама нейни съпартийци, членове на Камарата, са подготвени да придвижат този въпрос.

Конгресмените Брад Шърман от Калифорния и Ал Грийн от Тексас внесоха нормативен текст за импийчмънт против Тръмп още през вчерашния ден, в първия работен ден на Конгреса в новия му състав. Шърман и Грийн желаеха импийчмънт на Тръмп и в предишното, през 2017 година и 2018 година, само че Камарата на представителите на два пъти блокира резолюциите благодарение на демократи, които дефинираха тази стъпка като преждевременна.

Пелоси не изключи възможен импийчмънт, само че акцентира, че това е разединяващо начинание, което изисква поддръжка и от двете партии. Тя и ръководителят на Комисията по правораздаване Джералд Надлър бяха споделили, че желаят да изчакат резултатите от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за намесата на Русия в изборите през 2016 година и контактите ѝ с хора от акцията на Тръмп. Президентът сподели, че акцията му не е влизала в скришен сговор с Русия.

" Те желаят импийчмънт против мен, единствено тъй като знаят, че не могат да завоюват през 2020 година, прекалено много триумфи имам! ", съобщи Тръмп в Туитър, визирайки президентските избори през 2020 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР