Американският президент Доналд Тръмп разполага с 3,1 млрд. долара от

...
Американският президент Доналд Тръмп разполага с 3,1 млрд. долара от
Коментари Харесай

Доналд Тръмп не е най-богатият политик в САЩ. Ето кой го изпревари

Американският президент Доналд Тръмп разполага с 3,1 милиарда $ от разнообразните си бизнеси, само че това не е задоволително, с цел да го задържи на позицията " най-богат политик в Съединени американски щати ". Отскоро тя е заета от различен - новият губернатор на щата Илинойс Джей Робърт Прицкър, именуван в Щатите Джей Би Прицкър.

Наследникът на веригата хотели Hyatt завоюва 54% от гласовете на неотдавнашните избори, а в акцията си беше вложил над 100 млн. $ от персоналните си средства.

Така Прицкър публично ще стане най-богатият политик в Америка. Състоянието му се пресмята на 3,2 милиарда $.

С общо благосъстояние от 33,5 милиарда $, съгласно Bloomberg, семейството Прицкър е 15-ата най-богата в Съединени американски щати. Джей Би е един от 11-те милиардери наследници на клана през днешния ден. Неговото положение идва най-много от хотелската верига Hyatt, която е учредена от чичо му Джей през 1957 година

Джей Би и неговият брат Антъни основават лична компания за дялово вложение през 1996 година - Pritzker Group, която ръководи няколко промишлени компании и има дял в галактическата компания на Илън Мъск SpaceX. Тяхната сестра Пени Прицкър , също милиардер, бе министър на търговията в администрацията на президента Барак Обама.

Преди да бъде определен за губернатор на щата Илинойс, Прицкър бе неприкрит покровител и един от огромните спонсори на Демократическата партия. Той похарчи над 14 млн. $ в поддръжка на демократите през 2016 година, включително и за претендента за президент Хилъри Клинтън.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР