Американският президент Доналд Тръмп разговаря снощи по телефона с индийския

...
Американският президент Доналд Тръмп разговаря снощи по телефона с индийския
Коментари Харесай

Тръмп призова Индия и Пакистан да намалят напрежението помежду си

Американският президент Доналд Тръмп беседва нощес по телефона с индийския министър-председател Нарендра Моди и с пакистанския министър председател Имран Хан и прикани за понижаване на напрежението сред Индия и Пакистан, предадоха ДПА и Ройтерс, като се позоваха на Белия дом.

Разговорът се състоя в миг на нараснало напрежение сред разполагащите с нуклеарно оръжие Индия и Пакистан поради Кашмир.
Тръмп изиска двете страни да не подхващат дейности, които могат да задълбочат рецесията, съобщи Белият дом.

Тръмп и Моди са разискали по какъв начин ще продължат да укрепват икономическите връзки сред Съединени американски щати и Индия посредством усилване на търговията и с неспокойствие чакат скоро да се срещат още веднъж.

Според индийското държавно управление Моди е споделил на Тръмп, че се надява представители на Индия и Съединени американски щати да се срещнат още веднъж скоро, с цел да обсъдят търговски въпроси. Двете страни възобновиха комерсиалните договаряния, откакто техните водачи се срещнаха в коридорите на форума на Г-20 през юни и се съгласиха да се стремят към задълбочаване на връзките.

Пакистан и Индия управляват елементи от Кашмир, само че всяка от тях претендира за цялата му територия откакто оповестиха самостоятелност от Англия през 1947 година, припомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР