Американският президент Доналд Тръмп разбра на среща с представители на

...
Американският президент Доналд Тръмп разбра на среща с представители на
Коментари Харесай

Ирланският премиер: Тръмп разбира, че при нас не трябва да има твърда граница след Брекзит

Американският президент Доналд Тръмп разбра на среща с представители на ирландските управляващи, че Брекзит не може да докара до възобновяване на твърда граница на остров Ирландия. Това заяви ирландският министър председател Лио Варадкар, представен от Ройтерс.

" Той сподели на срещата, че е наясно, че най-трудният проблем в договарянията е за ирландската граница - и той желае тази граница да е отворена и счита, че това е допустимо ", съобщи нощес Варадкар на конференция, откакто се срещна с Тръмп на летище " Шанън ".

Тръмп сподели на Варадкар, че казусът с границата в последна сметка ще откри положително решение. " Мисля, че всичко ще мине доста добре, за вас също, с вашата стена, с вашата граница. Искам да кажа, че ние сме в деликатна обстановка с границата на Съединени американски щати, както и вие. Но слушам, че тук всичко ще мине доста добре ", сподели Тръмп на общата конференция с Варадкар.

Ирландският министър председател незабавно реагира с думите: " Мисля, че има едно нещо, което желаеме да избегнем, несъмнено, и то е стена или граница ".

Тръмп не ми изясни за какво съгласно него Брекзит може да е нещо положително за Ирландия, сподели Варадкар, представен от ДПА.

Президентът на Съединени американски щати също така не дал хрумвания по какъв начин да бъде избегната твърда граница на острова.

Тръмп в това време отговори на рецензиите от страна на ирландския си сътрудник Майкъл Хигинс, който назова позицията на Съединените щати за климата " пагубна ". Съединени американски щати имат " най-чистият въздух " в света, съобщи американският президент.

Тръмп дойде на летище " Шанън ", Западна Ирландия, при засилени ограничения за сигурност, с цел да бъдат избегнати проблеми с стачкуващите в непосредствен " кротичък лагер ". Най-малко 1500 служители на реда бяха ситуирани в региона, прредаде Българска телеграфна агенция.

Протестът обаче се оказа дребен, като по-голяма проява се чака през днешния ден в столицата Дъблин. Тя е подкрепяна от Зелената партия, еколози, антирасисти и профсъюзи.

Останалата част от визитата на президента на Съединени американски щати в Република Ирландия ще бъде частна. Доналд Тръмп ще остане две нощи в своя голф комплекс в Дунбег, графство Клеър, Западна Ирландия. Оттам той ще отскочи до Франция за церемониите през днешния ден по случай 75-ата годишнина от десанта в Нормандия. Очаква се Тръмп да даде в Дунбег вечеря за бизнес водачи и да поиграе голф, преди да се върне в Съединените щати на следващия ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР