Американският президент Доналд Тръмп призова за много по-строга версия на

...
Американският президент Доналд Тръмп призова за много по-строга версия на
Коментари Харесай

Тръмп изригна и настоя за строга забрана, която засяга всички мераклии да отидат в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп прикани за " доста по-строга версия " на неговата възбрана за пътешестване и за " скоростно " разглеждане на мярката пред Върховния съд. В серия от изявления в " Туитър ", написани незабавно след ставането му от сън, Тръмп също по този начин уточни, че Съединени американски щати към този момент подлагали на извънредно засилени инспекции пасажерите, идващи в страната от съображения за сигурност.


" Министерството на правораздаването трябваше да остане с истинската възбрана за пътешестване, не смекчената, политически правилна версия, която показаха пред Върховния съд ", написа Тръмп и добави:


" Министерството на правораздаването би трябвало да изиска ускорено разглеждане на смекчената версия на възбраната за пътешестване пред Върховния съд - и да се стреми към по-строга версия! "

" Във всеки случай ние ПРОВЕРЯВАМЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗАСИЛЕНО хората, идващи в Съединени американски щати, с цел да запазим страната си сигурна. Съдилищата са мудни и политически! ", написа още американският държавен глава.

В рядка стъпка в петък Върховният съд на Съединени американски щати форсира разглеждането на проблема, постановявайки Американският съюз за цивилен свободи, който съставлява ищците по делото, да отговори до 12 юни на молбата на администрацията на Тръмп разглеждане от съда.


След като получи отговора, Върховният съд може бързо да се произнесе дали да се заеме с проблема.

Определението на съда пристигна единствено ден откакто администрацията на Тръмп изиска от съда да възвърне краткотрайната ѝ възбрана за пътешестване на хора от шест мюсюлмански страни, която беше анулирана от апелативни съдилища.

Тръмп издаде ревизирана версия на указа през март за да отговори на опасенията, повдигнати от федералните съдии. В него Ирак беше отстранен от листата със страните, пасажери от които се не разрешава да влизат в Съединени американски щати, а също по този начин отстрани неограничената възбрана върху сирийските бежанци.

Указът обаче беше необятно подложен на критика, в това число от правозащитници и амерински щати, ръководени от демократи.

В днешните си изявления в " Туитър " Тръмп настоя мярката да бъде наричана " възбрана за пътешестване ".

" Хората, юристите и съдилищата могат да я назовават както желаят, само че аз я назовавам съгласно потребностите ни и както си е, ЗАБРАНА ЗА ПЪТУВАНЕ! ", настоя Тръмп.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР