Американският президент Доналд Тръмп призова за бърз край на „бруталната

...
Американският президент Доналд Тръмп призова за бърз край на „бруталната
Коментари Харесай

Тръмп: Бруталната репресия над венецуелските граждани трябва да приключи

Американският президент Доналд Тръмп прикани за бърз завършек на „ бруталната репресия” върху венецуелските жители. Това се случва, откакто през вчерашния ден част от военните, подкрепящи опозиционния водач Хуан Гуайдо, направиха несполучлив опит за прелом.
„ Бруталната принуда на венецуелските жители би трябвало да завърши и би трябвало да завърши скоро”, съобщи Тръмп в Белия дом, представен от международните организации. „ Хората гладуват. Те нямат храна, те нямат вода, а това е една от най-богатите страни в света”, сподели още американският президент. „ Така че ние им пожелаваме да са добре и ще бъдем там, с цел да помогнем, и ние сме там, с цел да помогнем”, уточни още Тръмп.
Междувременно президентът на Венецуела Николас Мадуро прикани въоръжените сили да се опълчват на „ всеки опит за държавен прелом " след несполучливия пуч на сили, подкрепящи водача на опозицията Хуан Гуайдо. „ Да, ние сме в борба, поддържаме висок морал в тази битка, с цел да обезвредим всеки изменник, всевъзможен участник в преврата ", съобщи Мадуро по време на събитие с военното командване, на което се появи, заобиколен от бойци, отбелязва AFP.
„ Никой не може да се опасява, настъпи часът да защитим правото си на мир ", цитира организацията думите на венецуелския президент от гала, на която съгласно държавното управление са участвали 4500 военнослужещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР