Американският президент Доналд Тръмп призова китайския лидер Си Цзинпин да

...
Американският президент Доналд Тръмп призова китайския лидер Си Цзинпин да
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се срещна с китайския си колега Си Цзинпин

Американският президент Доналд Тръмп прикани китайския водач Си Цзинпин да " работи доста интензивно ", с цел да убеди Северна Корея да се откаже от своите нуклеарни оръжия. Той също по този начин сподели, че " няма да упреква Китай ", че " се възползва " от Съединени американски щати във връзка с техния търговски недостиг. Тръмп направи това изказване на конгрес на бизнес водачите в Пекин по време на азиатската си обиколка.

Двамата водачи разговаряха по-рано през днешния ден в столицата Пекин. На срещата са били разисквани способи за справяне със опасността, която Северна Корея съставлява за района. Китай е главен стопански съдружник на Пхенян. Тръмп и Си обявиха, че ще работят дружно, с цел да решат казуса към нуклеарната стратегия на Северна Корея. Тръмп изрази вяра, че Китай ще работи по-бързо и по-ефективно:

Съгласихме се, че е належащо изцяло да бъдат приложени всички резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Северна Корея и да бъде повишен икономическият напън до момента в който Северна Корея се откаже от безразсъдния си и рисков път. Всички виновни народи би трябвало да се обединят, с цел да спрат въоръжаването и финансирането и даже търгуването с ужасния севернокорейски режим.

Си и Тръмп оповестиха, че страните им са подписали бизнес съглашения на стойност 250 милиарна $ по време на визитата на Тръмп, макар че не излиза наяве каква част от тази сума са наново оповестени покупко-продажби или евентуални съглашения. Американският президент ще се срещне с бизнес водачи и ще участва на държавна вечеря по-късно през днешния ден.

Тръмп дойде в страната през вчерашния ден и бе посрещнат с обилна гала, което го накара да пусне най-малко две известия в Туитър, в които въодушевено благодари на китайския си сътрудник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР