Американският президент Доналд Тръмп призова днес членовете на Конгреса да

...
Американският президент Доналд Тръмп призова днес членовете на Конгреса да
Коментари Харесай

Тръмп поиска по-строг контрол при купуването на огнестрелни оръжия, обвини медиите за гнева и яростта в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп прикани през днешния ден членовете на Конгреса да одобряват законодателство, изискващо строги инспекции на предишното на купувачите на огнестрелни оръжия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Тръмп съобщи в Туитър, че " републиканците и демократите би трябвало да се обединят и да одобрят строги инспекции на предишното, евентуално съчетавайки това законодателство с извънредно нужната имиграционна промяна ".

Той насочи този апел, откакто при две всеобщи стрелби през уикенда в Съединени американски щати бяха убити 29 души.

" Не можем да позволим убитите в Ел Пасо, Тексас, и Дейтън, Охайо, да са умрели на вятъра. Същото се отнася за тежко ранените. Не можем в никакъв случай да ги забравим, както и многото преди тях ", съобщи Тръмп.

" Трябва да създадем по този начин, че от тези две трагични събития да произлезе нещо положително, в случай че не и ВЕЛИКО! ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Тръмп също по този начин упрекна медиите, че способстват " значително " за " гнева и яростта " в Съединените щати, като популяризират " подправени вести ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Той изрази това мнение след един уикенд, белязан от две всеобщи стрелби в Съединени американски щати, при които бяха убити 29 души.

" Медиите имат огромна отговорност за живота на хората и сигурността на нашата страна. Фалшивите вести значително способстваха за гнева и яростта, които се натрупаха в продължение на доста години ", написа Тръмп в Туитър.

" Отразяването на информациите би трябвало да стартира да бъде заслужено, уравновесено и независимо, в противоположен случай ужасяващите проблеми единствено ще се влошат ", добави той.

Предишни опити за пробутване на ограничения за надзор върху оръжията бяха блокирани от следения от републиканците Сенат.

Камарата на представителите, в която демократите имат болшинство, утвърди по-рано законопроект за надзор върху оръжията, включващ промени в системата за инспекция на предишното на купувачите, само че той не получи поддръжка в горната камара на Конгреса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР