Американският президент Доналд Тръмп призова държавната пощенска служба на САЩ

...
Американският президент Доналд Тръмп призова държавната пощенска служба на САЩ
Коментари Харесай

Доналд Тръмп поиска американските пощи да таксуват много повече Amazon

Американският президент Доналд Тръмп прикани държавната пощенска работа на Съединени американски щати да таксува “много повече” пратките на Amazon. С това Тръмп още веднъж разменя удари с водача в онлайн търговията, откакто го бе правил и преди.

“Защо пощите ни губят доста милиарди долари на година, а в това време таксуват Amazon толкоз на ниска цена, с цел да доставят пратките им. Така Amazon става по-богата, а пощенската ни работа – по-бедна и по-глупава. Трябва да се таксува доста повече”, написа Тръмп в своя Twitter профил.

Критиката му идва в миг на изключително деен трафик на колета в разгара на празничния сезон, известна част от които са точно поръчки от Amazon. Пощенската работа на Съединени американски щати обаче е самостоятелна федерална организация, която не получава държавни средства, с цел да покрива разноските си. Таксите за доставки се дефинират от Пощенската регулаторна комисия, която е самостоятелна.

Доставките на колета са изключително значими за пощите, защото в епохата на интернет все по-малко се пращат обичайни писма и всичко опира до доставките.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР