Американският президент Доналд Тръмп призова британския премиер Тереза Мей да

...
Американският президент Доналд Тръмп призова британския премиер Тереза Мей да
Коментари Харесай

Тръмп се заяде с Тереза Мей на тема ислям

Американският президент Доналд Тръмп прикани английския министър председател Тереза Мей да обърне повече внимание на " разрушителния коренен ислямски тероризъм " на територията на Англия. Изявлението си Тръмп направи в Twitter като отговор на рецензия от страна на Мей по-рано, показва БГНЕС. В частност, тя насочи обвиняване против Тръмп за това, че е разгласил непроверени материали с антимюсюлманско наличие.
" Тереза Мей, не се фокусирай върху мен, а върху деструктривния коренен ислямски тероризъм в Обединеното кралство. Ние сме си добре ", написа Тръмп в обичаната си обществена мрежа.
Канцеларията на английското държавно управление порица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че е разгласил материали с антимюсюлманско наличие, взети от ултрадясната английска формация Britain First. Според представител на английското държавно управление Доналд Тръмп не е бил прав да " ретуитне " постовете, взети от сходна организация.
По-рано водачът на английската съпротива Джеръми Корбин изиска от държавното управление на Мей да осъди материалите на Britain First - организация, която водачът на лейбъристите назова " гнусна и рискова ". А редица английски парламентаристи още веднъж сложиха въпроса да се намали статута на идното посещаване на Доналд Тръмп в Лондон – от държавен на по-нисък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР