Американският президент Доналд Тръмп приветства спирането на огъня в Сирия

...
Американският президент Доналд Тръмп приветства спирането на огъня в Сирия
Коментари Харесай

Турците и кюрдите са "две хлапета", които имаха нужда "да се поступат"

Американският президент Доналд Тръмп приветства прекъсването на огъня в Сирия и изясни, че умишлено е решил да остави турците и кюрдите да се впуснат в тази жестока борба, тъй като те са " като две хлапета ", които имаха потребност " да се посбият ", съобщи Франс прес.

" Казах: те имат потребност да се поступат малко. Като две хлапета - оставяш ги да се посбият, след това ги разтърваваш ", сподели той на протест в Далас, щата Тексас.

" Те водиха война няколко дни, много яростно. Кюрдите са наши другари, Турция също е наш другар, само че те водиха война... това беше извънредно... Те не можеха да се спогодят... Отидохме там и казахме, че желаеме пауза ", съобщи американският президент, представен от ТАСС.

Брет Макгърк, някогашен специфичен делегат на Белия дом към интернационалната коалиция за битка с групировката " Ислямска страна " (ИД), дефинира мненията на Тръмп като " непристойни и дебелашки ".

" 200 000 изселени почтени, стотици жертви, заслужаващи доверие данни за военни закононарушения, пандизчии от ИД, които бягат, а Съединени американски щати изтеглят и бомбардират личните си позиции или ги отстъпват на руснаците. Две хлапета, които се бият ли? ", написа Макгърк в Туитър.

" Биха се те значи няколко дни и то много жестоко ", добави той, като посочи, че " не бе пролята нито капка американска кръв ".

Тръмп улесни турската атака против кюрдите в Сирия, като изтегли американските войски от североизточните региони на страната.

Операцията, траяла една седмица, взе над 500 жертви, най-вече кюрди, в това число десетки цивилни, и докара до изселването на 300 000 души, сочат данни на неправителствената мониторингова организация Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР