Американският президент Доналд Тръмп приветства новината за прекратяване на огъня

...
Американският президент Доналд Тръмп приветства новината за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Тръмп ликува: Това е велик ден за САЩ, Турция и всички цивилизации!

Американският президент Доналд Тръмп приветства новината за преустановяване на огъня в Северна Сирия, като съобщи, че "това е популярен ден за Съединени американски щати, за Турция и за кюрдите ", заяви AFP.

"Имаме преустановяване на огъня за пет дни ", съобщи Тръмп в Тексас. "Кюрдите са необикновено щастливи от това решение ", добави той, като изрази изключително удовлетворение, че договарянията в Анкара са постигнали резултат толкоз бързо.

По думите му Съединени американски щати не са разчитали на толкоз бързо реализиране на договореностите с Турция за преустановяване на огъня в Северна Сирия, "които са от изгода за всички ".

Извънредни вести: Турция спря войната в Сирия

"Не мислех, че ще се получи толкоз бързо, че ще се получи толкоз добре. Това е популярен ден за Съединени американски щати, това е популярен ден за Турция, това е популярен ден за нашите сътрудници, популярен ден за кюрдите и също по този начин популярен ден за всички цивилизации ", съобщи Тръмп.

"Искам да поздравя президента Ердоган, той е мой другар, и аз се веселя, че при нас не породиха проблеми. Той постъпи вярно и аз в действителност оценявам това ", уточни президентът.

Тръмп добави, че нови американски наказания против Турция няма да са нужни. "Санкции няма да са нужни, тъй като Турция прави това, което би трябвало ", сподели той. "Бойците от "Ислямска страна ", пленени по-рано в зоната на турската военна интервенция, ще се намират под стража, под най-строг надзор. Ние получихме от договореностите всичко, за което мечтаехме ", добави Тръмп.

Съгласно съглашението, оповестено от вицепрезидента Майк Пенс в Анкара, кюрдските сили ще би трябвало да се изтеглят от бранш с дълбочина 32 км, очакван след това да се трансформира в "зона за сигурност ".

Те имат 120 часа, с цел да го създадат. Според взаимната турско-американска декларация след договарянията на високо ниво в Анкара, които договориха краткотрайно прекъсване на интервенцията против кюрдските милиции, "зоната за сигурност " в Северна Сирия ще бъде следена от турските въоръжени сили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР