Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Япония за четиридневно гостуване,

...
Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Япония за четиридневно гостуване,
Коментари Харесай

Тръмп в Япония –приятелство, сумо и голф

Американският президент Доналд Тръмп дойде в Япония за четиридневно посещение, основно доминирано от планове за значителен прогрес в търговията.

Еър Форс Уан докосна японската земя тъкмо преди 17:00 локално време в слънчевия следобяд на Токио.

Японски и американски държавни чиновници приветстваха “безпрецедентните ” връзки сред Тръмп и неговия “приятел за голф ”, премиера Шиндзо Абе.

Официалният център на визитата е срещата на Тръмп в понеделник с новия японски император Нарухито, който се изкачи на престола при започване на месеца след историческото абдикиране на татко си по здравословни аргументи.

“За мен е чест да бъда почетен посетител на най-голямото събитие, на което страната е очевидец от над 200 години ”, сподели Тръмп преди заминаването си.

Визуалният акцент в визитата на Тръмп е последния ден на летния “башо ” или шампионат по сумо, където се чака той да връчи купата на спечелилия.

Лидерите ще играят голф, преди да отидат на сумо събитието и по-късно със съпругите си ще посетят ресторант в развлекателния регион Ропонги в Токио, където менюто включва шишчета от първокачествено говеждо филе на стойност 5184 йени (47 долара).

Абе неотдавна се завърна от Вашингтон, а Тръмп ще се върне в Япония по-късно повече от месец за срещата на водачите на групата на 20-те в западния град Осака.

“Три визити в двете направления за къс интервал от време в действителност са емблематични за това какъв брой близки са връзките ”, съобщи старши чиновник на администрацията на Тръмп, изискал да не бъде разпознат.

Официалната дипломатическа част на пътуването е лимитирана до къса двустранна среща и работен обяд в понеделник, след което двамата водачи ще осведомят медиите.

Те също са подготвени да се срещнат със фамилии на отвлечени от Северна Корея по време на Студената война, с цел да бъдат обучавани като шпиони в Пхенян, прочувствен проблем в Япония, по който Абе изиска от Тръмп да повдигне диалози с водача на Северна Корея Ким Чен Ун.

Тръмп ще се обърне и към войски в американска база в Япония, наблягайки военния съюз сред двамата съдружници в миг, когато напрежението на Северна Корея е по-голямо след неуспеха на срещата на високо ниво в Ханой през февруари.

“Стратегията на Япония е да продължи договарянията по невъзмутим метод, за разлика от нападателните отмъщения сред Съединени американски щати и Китай “, сподели за Агенция Франс Прес Шуджиро Урата, търговски специалист и професор в Токийския университет “Васеда ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР