Американският президент Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение във

...
Американският президент Доналд Тръмп пристигна на тридневно държавно посещение във
Коментари Харесай

Визитата на Тръмп във Великобритания - важната цел, скрита между закачки и туитове

Американският президент Доналд Тръмп дойде на тридневно държавно посещаване във Англия. Както нормално в сходни случаи, начин на живот новините изобилстват пред и настрани остава същинската цел на визитата.
С него в Лондон са брачната половинка му Мелания, дъщерите му и техните фамилии.  Това още повече способства за изместването на фокуса от значимите договаряния, които предстоят да бъдат направени.
Днешният ден ще бъде отдаден главно на договаряния с английската министър-председателка Тереза Мей, съобщи Асошиейтед прес.
Тръмп и Мей ще се срещнат с корпоративни ръководители от Съединени американски щати и Англия , преди да дадат взаимна конференция.
Основен приоритет на двамата водачи е вероятен двустранен търговски контракт, който да влезе в действие, откакто Обединеното кралство напусне Европейския съюз.
Държавната вечеря, дадена в чест на президента, беше бойкотирана от няколко депутати, в това число от водача на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин и други високопоставени представители на лейбъристите.
На срещата с бизнеслидерите в двореца " Сейнт Джеймс " ще участват 10 водещи компании - пет от Обединеното кралство и пет от Съединени американски щати . Те ще обсъдят в кои сфери двустранното съдействие е от взаимна полза.
На срещата се чака да бъдат изпълнителните шефове и висши представители на BAE Systems, GlaxoSmithKline,National Grid, Barclays, Reckitt Benckiser, JP Morgan, Lockheed Martin, Goldman Sachs International, Bechtel и Splunk.
По традиция американски и други международни водачи не дават отзиви за вътрешната политика на други страни. Тръмп обаче не се съобрази с това и изрази мнение, че Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз без договорка и без да заплати 39 милиона лири , в случай че не получи по-добри условия от общността.
Тръмп предприе и необикновената стъпка да каже, че претендентът за идващ водач на Консервативната партия Борис Джонсън ще бъде " отличен " водач на Обединеното кралство , а радетелят за Brexit Найджъл Фараж би трябвало да получи роля в договарянията с Европейски Съюз.
Вашингтон пост написа в публицистична публикация, че визитата на Тръмп във Англия ще бъде запомнена като ниска точка в " специфичните връзки ".
Според американския вестник визитата на Тръмп в този миг е демонстрация на неприятна преценка от страна на злощастната министър-председателка Тереза Мей, която предишния месец беше принудена да разгласи, че подава оставка.
Въпреки това тя реши да осъществя до дъно визитата на Тръмп, която се обрисуваше като поляризираща и го предложения на държавно посещаване - чест, оказвана единствено на трима президенти на Съединени американски щати .
А Тръмп остана правилен на себе си, написа " Вашингтон пост " и подчертава върху рецензиите против кмета на Лондон и изказванията на президента пред английската преса.
Мей разказа визитата като " опция за по-нататъшно подсилване " на " специфичните връзки " сред Англия и Съединени американски щати.
Така сред играта на думи, привидно несериозните постове в обществената естрада Twitter,  митингите и шегите на англичаните, в действителност визитата на Тръмп наподобява като значим стадий в комерсиалните договаряния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР