Американският президент Доналд Тръмп пристигна на четиридневно посещение в Япония

...
Американският президент Доналд Тръмп пристигна на четиридневно посещение в Япония
Коментари Харесай

Доналд Тръмп е на четиридневно държавно посещение в Япония

Американският президент Доналд Тръмп дойде на четиридневно посещаване в Япония и прикани японския бизнес да усили вложенията си в страната му. Доналд Тръмп ще стане първият задграничен водач, признат от новия японски император Нарухито.

 © БГНЕС
Никога не е имало по-подходящо време за вложения в Съединените щати, съобщи Доналд Тръмп на банкет в резиденцията на американския дипломат Хагърти, в наличието на мениджъри на водещи японски корпорации. Президентът още веднъж се оплака, че политиката на Федералния запас пречи на растежа на американската стопанска система.

Белият дом обмисля търговски мита върху автомобилния импорт от Япония. Визитата обаче би трябвало да подчертае мощните връзки сред двете страни на фона на комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин.
Доналд Тръмп - президент на Съединени американски щати: Както знаете Съединените щати и Япония работят интензивно по двустранно комерсиално съглашение, което да е във взаимна полза. Бих споделил, че Япония от дълги години има предимство, само че това е окей. Вероятно за това толкоз го харесвате, само че мисля, че ще имаме ново, малко по-справедливо.  Бизнесът прикани за завършек на комерсиалната война Съединени американски щати - Китай Бизнесът прикани за завършек на комерсиалната война Съединени американски щати - Китай
Големи компании за произвеждане на обувки приканиха президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да постави завършек на комерсиалната война с Китай.

Утре Тръмп ще играе голф с японския министър председател Абе, двамата ще бъдат и на шампионат по сумо. Официалните договаряния са в понеделник, когато гостът и брачната половинка му ще бъдат и на публична вечеря при императорското семейство.

Междувременно преди да отпътува за Япония Доналд Тръмп утвърди продажба на високотехнологично оръжие на Саудитска Арабия и други страни на стойност 8 милиарда $ за въздържане на Иран. Президентът заобиколи Конгреса като прибягна до рядкоизползвана малка врата в закона, а по-рано разгласи изпращане на още 1 500 американски бойци в Близкия изток.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР