Американският президент Доналд Тръмп предупреди вчера, че има риск заплахите

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди вчера, че има риск заплахите
Коментари Харесай

Доналд Тръмп отправи сериозно предупреждение към Иран

Американският президент Доналд Тръмп предизвести през вчерашния ден, че има риск заканите на Иран да се извърнат против ислямската република, съобщи Франс прес.

Става дума за изказването на иранските управляващи, че ще обогатяват уран над неразрешения от иранското нуклеарно съглашение предел.

"Внимавай със заканите, Иран. Те може да се извърнат против вас по метод, който не сте виждали до момента ", написа в Туитър Тръмп.

Изявлението на Техеран по отношение на обогатяването на уран, направено макар предизвестията на враговете на Иран и на неговите сътрудници, бе направено на фона на така и така мощното напрежение с Вашингтон. То провокира опасения от разгаряне на спор в стратегическия район на Персийския залив.

Мярката бе оповестена в съвета на министрите от иранския президент Хасан Рохани, който наново изрече недоволството си от Съединените щати, Европа, Китай и Русия, които държи виновни за сегашната обстановка към подписаното през 2015 година във Виена иранско нуклеарно съглашение, отбелязва Франс прес.

Ръководителите на дипломацията на Европейския съюз, на Франция, Германия и Англия приканиха във вторник Техеран да се откаже от решението си да обогатява уран над допустимия от нуклеарната договорка предел и да се въздържа от предприемането на нови ограничения, които биха довели до нейното намаляване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР