Американският президент Доналд Тръмп предприема първи стъпки за прекратяване на

...
Американският президент Доналд Тръмп предприема първи стъпки за прекратяване на
Коментари Харесай

Тръмп предприема стъпки за спиране на преките помощи за Салвадор, Гватемала и Хондурас

Американският президент Доналд Тръмп подхваща първи стъпки за преустановяване на директната помощ за Салвадор, Гватемала и Хондурас, чиито жители бягат на север и затрудняват работата на разположените по южната граница на Съединени американски щати федерални чиновници, съобщи Асошиейтед прес.

Държавният департамент заяви, че ще работи с Конгреса за прекратяване на заплащанията за 2017 година и 2018 година за трите централноамерикански страни. Оттам потеглят доста от хората, включили се към колоните от мигранти, прекосили Мексико към границата със Съединени американски щати.

Президентът Тръмп трансформира тези кервани в знак на това, което той назовава заплахите от противозаконната имиграция, показва АП.

Държавният глава на Съединени американски щати се върна и към предходна своя опасност, която не е извършил - да затвори границата с Мексико. В петък той още веднъж обърна внимание върху тази опция, а през вчерашния ден засегна въпроса и в Туитър, макар предизвестията, че затворената граница ще провокира икономическа неразбория и от двете страни.

Демократите в американския Конгрес акцентираха, че прекъсването на помощта за трите централноамерикански страни в допълнение ще усили притока на мигранти към Съединени американски щати.

Съобщението на Държавния департамент за прекратяване на помощта по заповед на Тръмп съответства с вчерашна аудиенция на водещи демократи от Камарата на представителите в Салвадор. Демократите нарекоха тази стъпка на президента "напълно контрапродуктивна ".

Тръмп заплаши да затвори южната граница идната седмица, в случай че мексиканските управляващи не спрат неотложно всякаква противозаконни имиграция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР