Американският президент Доналд Тръмп предложи сделка по темата имиграция в

...
Американският президент Доналд Тръмп предложи сделка по темата имиграция в
Коментари Харесай

Тръмп предложи сделка за отблокиране на правителството на САЩ

Американският президент Доналд Тръмп предложи договорка по тематиката имиграция в опит да бъде комплициран завършек на продължаващото към този момент 29 дни отчасти прекъсване на работата на федералната администрация, заяви Ройтерс.

В тирада в Белия дом Тръмп предложи да бъде удължена закрилата на така наречен "мечтатели " - млади имигранти, пристигнали нелегално в Съединени американски щати още като деца, както и за тези, които се употребяват със статут на краткотрайна протекция. В подмяна той упорства да се извърши настояването му да бъдат отпуснати тази година 5,7 милиарда $ за построяването на стена по границата с Мексико.

"Днес съм тук, с цел да намеря излаз от задънената улица, да предложа на Конгреса път за превъзмогване на парализата на държавното управление и за споразумяване на рецесията по южната граница ", сподели Тръмп.

Малко преди словото на Тръмп, председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес, демократката Нанси Пелоси, назова в официално съобщение предлагането "неприемливо " и добави, че не има вяра то да събере нужния брой гласове, с цел да бъде признато.

Заради разногласието за стената сред президента и следената от Демократическата партия долна камара на Конгреса, към една четвърт от американските държавни стратегии бяха отчасти спрени, а 800 000 федерални служащи бяха пуснати в отпуск или работят без възнаграждение от 22 декември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР