Американският президент Доналд Тръмп предложи чувствително намаляване на корпоративния данък

...
Американският президент Доналд Тръмп предложи чувствително намаляване на корпоративния данък
Коментари Харесай

Новият данъчен план на Тръмп: Реакции и отзвук

Американският президент Доналд Тръмп предложи сензитивно понижаване на корпоративния налог в Съединени американски щати - от сегашните 35% на 20%. Той се обоснова с аргумента, че това ще направи американските компании по-конкурентни. Тръмп разяснява, че е желал този данък да бъде намален до 15%. 

Най-голямото понижаване на налози в историята на страната! - с тези думи Доналд Тръмп показа на особено събитие в Индианаполис своя план за данъчна промяна.

Данъчният проект на Тръмп - най-голямото понижение в историята на страната 

Американските и интернационалните медии реагират на новината. 

" Данъчният проект на Доналд Тръмп облагодетелства богатите, в това число и самия него ", показва в. " Ню Йорк Таймс ". Планът няма да засегне непосредствено тази 1/3 от популацията, която е в дъното. Що се отнася до междинната класа, облагите за нея ще бъдат скромни, продължава изданието. Най-много ще завоюва оня дребен дял от популацията, който има по-голямата част от корпоративния капитал, сочи то.

Доларът дръпна напред през днешния ден и се покачи наред с доходността на облигациите, откакто президента Доналд Тръмп предложи най-голямото разклащане на американската данъчна система от три десетилетия насам, отбелязва организация Ройтерс. 

Данъчният проект на Тръмп може да внесе 250 милиарда $ в Съединени американски щати. Има съответни компании, които може да завоюват най-вече, показва Business Insider. Според уеб страницата това са General Electric, Foot Locker, Citrix Systems, Western Digital, Waters Corp., Ralph Lauren, Microsoft, Oracle, Amgen, Apple, Qualcomm, NetApp, Cisco Systems. 

На резултата на понижаване на облагането върху корпорациите, бизнес партньорствата и търговците обръща внимание и списание " Форбс " в уеб страницата си. 

Данъчната промяна на Тръмп ще облагодетелства компании, каквито са тъкмо неговите лични, отбелязва също USA Today. 

Президентът твърди, че с проекта си ще усъвършенства средата за работливите американци от междинната класа, само че изказванието е в известна степен неправилно, разяснява английският " Гардиън " онлайн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР