Американският президент Доналд Тръмп прави нов опит да прекрати частичното

...
Американският президент Доналд Тръмп прави нов опит да прекрати частичното
Коментари Харесай

Тръмп предлага компромис, за да изтъргува стената с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп прави нов опит да приключи частичното блокиране на федералното държавно управление на Щатите, написа Би Би Си.
 Тръмп напусна ядосан среща с демократите, отхвърлиха му пари за стената с Мексико  Тръмп разгласи, че може да вкара изключително състояние поради оградата с Мексико
Администрацията не работи към този момент месец, като повече от 800 хиляди чиновници няма да получат заплатите си. До рецесията се стигна, откакто Конгресът и Белият дом не можаха да реализират съглашение за бюджета, защото Тръмп упорства в него да бъдат добавени 5 милиарда $ за построяването на стена с Мексико.

Сега американският президент предлага " компромис ", обвързван с програмата, която дава отбрана от депортация на млади имигранти, израснали в Щатите, само че влезнали като дребни деца незаконно. Според Тръмп Съединени американски щати има история на отзивчиво посрещане на мигранти, с която могат да се гордеят, само че " системата е счупена от доста дълго време "

По негови думи предлаганият компромис ще спре буксуването и ще обезпечи на Конгреса път, по който да се стигне до края на рецесията с блокирането на държавното управление. Тръмп обаче е безапелационен, че ще продължи да упорства в бюджета да бъдат добавени 5 милиарда $ за стена с Мексико.

Миналата събота частичното затваряне на федералното държавното управление сложи връх - най-дългото в историята на Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР