Американският президент Доналд Тръмп поздрави днес за добре свършената работа

...
Американският президент Доналд Тръмп поздрави днес за добре свършената работа
Коментари Харесай

​Тръмп обеща федерална помощ за пострадалите от урагана Флорънс региони

Американският президент Доналд Тръмп поздрави през днешния ден за добре свършената работа хората, взели участие в избавителните интервенции в югоизточната част на Съединени американски щати при прекосяването на урагана Флорънс, съобщи Франс прес.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
В интервенциите за избавяне на хора и ограничение на вредите от естественото злополучие взеха присъединяване над 20 000 души - федерални чиновници, военни и доброволци. Ураганът лиши живота на близо 40 души и аргументи вреди, които може да доближат милиарди долари. Президентът кацна през днешния ден във военна база в Северна Каролина на 30-на километра от мястото, където ураганът мина от Атлантическия океан на континенталната част на Съединени американски щати.
" Наводненията бяха исторически, мъчно е за поверие ", съобщи Тръмп, когато се срещна с началниците на избавителните интервенции. Това бе " един от най-мощните и опустошителни урагани, засягали страната ", добави президентът.
Магнатът на недвижими парцели се възползва от визитата си, с цел да изиска сведения за региона на езерото Норман, покрай град Шарлот, където Тръмп има голф игрище. " Обожавам този район, не мога да ви кажа за какво, само че го боготворя ", сподели той на представител на локалните управляващи, който му отговори, че зоната не е потърпевша.



По-късно Тръмп ще посети и Южна Каролина, другия щат, през който мина Флорънс. " Понесохме тежък удар, хората още са в потрес ", съобщи губернаторът на Северна Каролина Рой Купър, обръщайки се към президента. Над 10 000 души към момента са подслонени в специфични центрове.

" Фермерите изгубиха огромна част от реколтата, доста предприятия са затворени ", съобщи той, а президентът му даде обещание да отпусне солидни помощи за района.
 Тръмп ще посети най-тежко потърпевшите щати от урагана Флорънс Тръмп ще посети най-тежко потърпевшите щати от урагана Флорънс
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще посети щатите Северна и Южна Каролина, които пострадаха най-тежко от урагана Флорънс. Най-малко 35 са към този момент жертвите...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР