Американският президент Доналд Тръмп повиши вчера тон срещу Франция и

...
Американският президент Доналд Тръмп повиши вчера тон срещу Франция и
Коментари Харесай

Тръмп скочи много лошо на Макрон

Американският президент Доналд Тръмп увеличи през вчерашния ден звук против Франция и нейните налози върху софтуерните компании, критикувайки "безразсъдството " на френския президент Еманюел Макрон и заплашвайки с ответни ограничения, които ще обиден френското вино - един от най-емблематичните артикули на френския експорт, предават Франс прес и Българска телеграфна агенция.

"Франция преди малко вкара дигитален налог върху нашите огромни софтуерни компании. Ако някой би трябвало да им наложи такси, това би трябвало да бъде страната на генезис на тези компании, а точно Съединени американски щати ", написа в Туитър Тръмп през вчерашния ден. "Скоро ще обявим значително реципрочно деяние след безразсъдството на Макрон. Винаги съм казвал, че американското вино е по-добро от френското ", добави жителят на Белия дом през вчерашния ден. "Винаги съм предпочитал американските виновност пред френските, макар че не пия вино. Обичам техния аспект. Американските виновност са супер ", акцентира президентът на Съединени американски щати.

Малко по-късно Белият дом разгласи, че Тръмп и Макрон са провели телефонен диалог. В него те са говорили за цифровия налог върху американските софтуерни компании. Белият дом не заяви дали тематиката за френските виновност е била обсъждана от двамата водачи.

Днес френското президентство заяви, че Макрон е подчертал в телефонния диалог с Тръмп, че данъкът върху софтуерните колоси е "предмет на съвместен интерес ", а освен "на френски интерес " и е споделил, че по този въпрос би трябвало да се продължи с напъните за реализиране на "голямо интернационално съглашение ". Срещата на върха на Г-7 в Биариц в края на август ще бъде значим мотив за прогрес по въпроса, се добавя в известието.

В него се прецизира, че двамата водачи са говорили и за Иран.

На 11 юли френският парламент одобри дефинитивно въвеждането на дигитален налог върху софтуерните колоси, упреквани в отбягване на заплащане на налози.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР