Американският президент Доналд Тръмп потвърди за постигнато споразумение в Конгреса

...
Американският президент Доналд Тръмп потвърди за постигнато споразумение в Конгреса
Коментари Харесай

Има принципно споразумение за оградата на Тръмп в САЩ, но дали ще му се хареса?

Американският президент Доналд Тръмп удостовери за реализирано съглашение в Конгреса по отношение на въпроса с граничната сигурност. Това стана по време на протест в граничния град Ел Пасо на границата с Мексико, съобщи AFP, представена от Агенция " Фокус ".
От преговорния екип във Вашингтон обявиха, че има кардинално съглашение, което може да задоволи устрема на Тръмп за увеличение на сигурността на границите. Няма обаче доста огромни детайлности какво тъкмо е съглашението, което би трябвало да е основа за топене на приемането на американския държавен бюджет за 2019 година.
Засега данните са, че ще бъдат отделени единствено 1,375 милиарда $ за създаване на стена с Мексико - доста по-малко, в сравнение с е желае Тръмп, а той желае 5,7 милиарда $. Сумата от 1,375 милиарда $ ще финансира почти 55 благи (89 километра) ограда, която ще бъде ситуирана в региона на долината на река Рио Гранде в южната част на Тексас. Стотици благи от границата към този момент от дълго време са оградени. Ако бъде призната, договорката ще постави завършек на заплахата от още по-големи проблеми, защото в петък, 15 февруари, изтича следващият период на обезпечено краткотрайно финансиране на федералното държавно управление в Съединени американски щати.
Новината пристигна тъкмо когато Тръмп се е подготвял да се изкачи на сцената в Ел Пасо, като той е декларирал, че към момента няма задоволително детайлности. " Вероятно имаме положителни вести, само че кой знае ", е споделил той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР