Американският президент Доналд Тръмп потвърди днес, че през уикенда ще

...
Американският президент Доналд Тръмп потвърди днес, че през уикенда ще
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: През уикенда започва голяма операция по депортиране на незаконни имигранти

Американският президент Доналд Тръмп удостовери през днешния ден, че през уикенда ще бъде подхваната огромна интервенция по депортиране на противозаконни имигранти, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Пред публицисти в градината на Белия дом Тръмп съобщи, че тези хора са пристигнали нелегално и антиимиграционната полиция ще ги върне в страните им.

Президентът заяви за плануваната вълна от арести първо на 21 юни, само че интервенцията беше отсрочена с две седмици, с цел да се даде време на Конгреса да се опита да реализира компромис за ограниченията за сигурност по границата с Мексико.

В. "Ню Йорк таймс " заяви в четвъртък, че в неделя в към 10 града ще стартират полицейски инспекции против противозаконната имиграция. На първо време ще бъдат наранени към 2000 фамилии. Демократическата съпротива разкритикува тази интервенция, която съгласно нея заплашва хора, които са се открили в Съединени американски щати от дълго време и са основали там фамилии.

Според "Ню Йорк таймс " обект на интервенцията са хора, пристигнали в Съединени американски щати неотдавна. Документите им за приемане на статут са били подадени в края на 2018 година, а през февруари тези хора са били известени, че подлежат на експулсиране. Няколко организации внесоха в четвъртък апелации в нюйоркски съд за отменяне на заповедите за експулсиране. Те настояха също задържаните противозаконните имигранти да бъдат изслушани от имиграционен арбитър, който да реши каква да е ориста им.

В понеделник Тръмп ще с срещне в Белия дом с президента на Гватемала - една от трите страни (заедно със Салвадор и Хондурас), от които идват множеството мигранти в последните години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР