Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че обмисля да покани руския

...
Американският президент Доналд Тръмп потвърди, че обмисля да покани руския
Коментари Харесай

Тръмп склонен да покани Русия на срещата на Г-7 през 2020 г.

Американският президент Доналд Тръмп удостовери, че обмисля да предложения съветския си сътрудник Владимир Путин на идната среща на Г-7, която ще се организира в Съединени американски щати, оповестява " Спутник ".

Наистина е допустимо, съобщи той в Биариц.

От своя страна представителят на съветския президент - Дмитрий Песков, удостовери, че Кремъл ще обмисли поканата, в случай че такава фактически й бъде отправена.

Президентът Путин към този момент разгласи на конференция, че в случай че Русия получи покана, тя безусловно ще бъде премислена, уточни Песков.

Тази седмица Тръмп одобри предлагането на френския си сътрудник Еманюел Макрон Русия да бъде поканена да взе участие в срещата на Г-7 през 2020 година, която ще се организира в Съединени американски щати.

От своя страна съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия счита за потребен всеки контакт със страните членки на Г-7 и не изключи опцията за възобновяване на формата Г-8. Същевременно Кремъл акцентира, че завръщането й към Г-7 единствено по себе си не е цел на Русия.

Русия стартира да взе участие в срещите на Г-7 (Канада, Франция, Германия, Англия, Италия, Япония и САЩ) в следата на 90-те години, а през 2002 година влезе като пълновръстен член, като групата беше преименувана на Г-8.

Участието на Русия беше прекъснато от останалите седем страни членки през 2014 година поради напрежението, подбудено от рецесията в Украйна и анексирането на Крим от Москва. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР